Virkade rengöringspads

Hej bloggen!

Det råkade visst bli en lång bloggpaus på över 5 veckor. Nästan hela sommaren med andra ord. Men är det semestertider så är det semestertider!

Sommaren har varit lång, varm och underbar. Vi har gjort flera resor och utflykter, umgåtts med familj och vänner, badat mer än någonsin och haft det allmänt väldigt bra. Det enda vi gjort mindre än vanligt den här sommaren är att grilla, så klart på grund av torkan och brandrisken. Att grilla är underbart, och vi har stora planer på att ta igen förlorade grillmåltider under hösten!

I veckan var vi på en roadtrip runt halva Uppland. Under färden roade alla i bilen sig på sitt sätt, med ljudböcker, poddar, sommarpratare och mobilspel. Och jag virkade. Som vanligt, skulle man kunna säga.

Tycker virkning är en helt perfekt aktivitet på långa bilresor. En liten virkning är smidig att ta med, roligt under tiden, det går att avbryta aktiviteten när som helst, och dessutom känns det bra att göra något vettigt som verkligen ger resultat.

Den här gången virkade jag rengöringspads. Jag hade tre färger av samma garn med mig. Virkade fem pads av varje färg. En pad tar inte lång tid att göra, och knappt har man hunnit börja då det blivit en liten hög 🙂

Garnet jag använde var melerat 100% bomullsgarn från Adlibris. Virknål 4,0.

Varje rondel startar med en magisk ring. Magisk ring är ett sätt att virka första varvet över en ögla som går att dra åt. På det sättet kan man förhindra att det blir ett hål mitt i virkningen.

En bomullsrondell på gång! Jag tog bilden för att visualisera hur liten och smidig en virkning av det här slaget är. Det går riktigt snabbt och smidigt att sno ihop ett gäng pads!

Mönstret hittade jag på hobbii.se, på deras sida Hobbii Design.

Hobbii Design är en skattkista med gratis virkmönster av alla tänkbara slag. Varje gång jag bläddrar bland deras mönster, får jag ny inspiration och kommer på nya saker jag bara måste virka inom en snar framtid!

Länk till mönster jag använt hittar du här

Varför ska man då virka rengöringspads?

Det finns många orsaker. Det är förstås mer miljövänligt att använda sig av flergångs- än engångsprodukter. Det blir även billigare då garnåtgången är liten och en virkad pad går att använda i åratal. Man slipper komma ihåg att handla hem bomullsrondeller. Det blir lite mer struktur på ytan i och med virkmönstret, vilket ger en lätt scrubbeffekt. Och inte minst- de virkade padsen är så väldigt mycket snyggare!

Jag måste erkänna att jag så gott som aldrig använt mig av bomullsrondeller. Jag har helt enkelt använt rengöringslotion och händerna. Men redan efter första användningsgång kände jag att den rengörande effekten lyftes till en helt ny nivå i och med de virkade padsen! De är på samma gång milda och mjuka mot huden, och effektivt rengörande. Helt enkelt mycket bättre än jag kunnat föreställa mig!

Jag ska förvara mina rena pads i en fin korg i badrummet. När jag använt en, lägger jag den i en tvättpåse som hänger på en krok, lätt tillgänglig i badrummet den med. Där får den torka. En gång i veckan slänger jag hela påsen i tvättmaskinen. De tvättade padsen häller jag åter i burken.

På det sättet har jag alltid rena pads tillgängliga för ca en veckas användning!

Hoppas du blev inspirerad till att virka dina egna pads. Glöm inte ge dig själv en klapp på axeln för att ha gjort en god gärning, både för din hud, din plånbok och för miljön!