Pizzapumpa

Jag vet, det är pumpa både på höjden och bredden just nu, men gillar man formen av en pumpa så får man passa på att frossa ordentligt veckorna innan halloween. För när ska man annars göra det? Direkt efter sista oktober är det ändå bara jul som gäller.

Idag gjorde jag pumpapizzor. Eller pizzapumpor. Valfritt hur man helst vill kalla dem. De är i alla fall små inbakade calzonepizzor i pumpaform, och hur smaskiga som helst!

Du behöver samma ingredienser som till ordinarie calzonepizza:

  • Pizzadeg, köpt eller hemmagjord.
  • Tomatsås, köpt eller hemmagjord.
  • Kött/skinka. Jag använde påläggskött som vi inte kommer hinna äta upp innan datumet går ut.
  • Ost. Jag hade både riven pizzaost och Minimozzarellabollar.
  • Och utöver de vanliga ingredienserna: Steksnöre eller bomulls-snöre samt ett ägg till pensling.

Börja med att slå på ugnen på 225 grader. Ta ut rundlar av pizzadeg. Mina var ca 12,5 cm i diameter.

Bred på tomatsåsen på bottnarna.

Strö på riven ost.

Sedan lade jag på köttet och en Mozzarellaboll på varje.

Stäng degknyten och vänd på dem så att den släta sidan hamnar uppåt.

Snurra runt steksnöre eller bomulls-snöre på alla degbollarna.

Avsluta med att pensla på med uppvispat ägg. Grädda i ugnen tills de fått en fin färg.

Låt pizzapumporna svalna en stund på plåten och klipp sedan upp snöret. Dra loss alla snörstumpar. Jag stoppade i en dekorativ tandpetare i varje pumpa som skaft.

Servera pumporna genast. De är godast nygjorda, kanske som förrätt med en sallad till. Eller en liten saltbit innan allt halloweengodis kanske.