Kräftmuffins

Kom precis på att kräftmuffins kanske inte låter så där jättegott 🙂 Men dessa innehåller förstås inte riktiga kräftor utan bara mumsiga ingredienser såsom vit choklad och hallon. Och är så klart hur goda som helst! Att de sedan ser ut som kräftor- eller krabbor- är bara en liten bonus.

Imponera efter kräftskivan med ett fat med dessa. Kräftor till mat och kräftor till efterrätt. Kräfta på kräfta liksom, kan det bli bättre.

Börja med att baka muffinsen. De ska svalna helt innan dekorering, annars riskerar fyllningen att smälta bort.

Kräftmuffins

14 stycken

Muffins-smet

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 200 g kvarg med vaniljsmak
  • 2 ägg
  • 150 g vit choklad
  • 200 g frysta (eller färska) hallon

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och tillsätt i mjölblandningen, tillsammans med kvarg och ägg. Blanda ihop till en smet, antingen med en trägaffel eller med elvisp på låga varv.

Hacka vitchokladen grovt. Blanda bitarna i smeten.

Skeda smeten i 14 muffinsformar. Fördela hallonen i formarna och tryck ner i smeten.

Grädda muffinsarna i 200 grader i ca 23 minuter. Låt svalna helt.

Dekor

  • 14 Fazer Tutti Frutti Rings
  • Malaco hallonsnöre

Klipp Tutti Frutti Rings i två delar. Klipp ena änden till en klo. Klipp hallonsnöre i lagom långa bitar.

Stoppa klona och benen i muffinsen.

Fyllning

  • 200g frysta, tinade (eller färska) hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl socker
  • ca 3 msk Marsanpulver
  • Röd och gul livsmedelsfärg
  • sockerögon

Mixa hallonen väl med en stavmixer. Vispa grädden med socker till hårt skum. Tillsätt hallonen och färga blandningen vid behov lite till med röd och gul livsmedelsfärg. Blanda i marsanpulver och låt tjockna i kylen en stund.

Spritsa kräftkropparna med stor rund tyll.

Dekorera kräftorna med sockerögon.

Förvara muffinsarna i kylen om de inte ska serveras genast.