Key lime pie och hur man spritsar gräddrosor

Key lime pie måste vara bland de godaste pajerna i världen! En smaksensation utan dess like, en perfekt avvägd balans mellan det söta och syrliga samt det mastiga och fluffiga. Det finns otaliga varianter och recept på denna amerikanska klassiker, och här kommer mitt recept. Jag skulle nog våga påstå att detta är bland de bättre recepten. Omöjlig att misslyckas med, rejält med limesmak, och inget tjaffs med kokandet eller silandet av skalen.

Key Lime Pie

Pajskal

14 st Digestivekex

100 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme.
  2. Mixa Digestive i matberedaren till fint smul. Smält smöret.
  3. Blanda ihop kexsmul och smör.
  4. Tryck ut kexmassan i en pajform med avtagbar kant. Förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Fyllning

5 äggulor

1 burk sötad kondenserad mjölk

Rivet limeskal av 2-3 lime beroende på storleken

Juicen av 2-3 lime beroende på storleken

En lime och 3 dl grädde till dekorering

Gör så här

  1. Vispa samman äggulorna för hand. Tillsätt den kondenserade mjälken och blanda försiktigt ihop.
  2. Tillsätt limejuice och rivet limeskal. Blanda till en jämn smet.
  3. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

Dekorera pajen med gräddrosor och sockrade limeskivor.

Skär en limefrukt i halvmånar genom att halvera den på längden och skiva halvorna i 0,5 cm tjocka slivor. Lägg bitarna på hushållspapper i en timme för att få bort en del av vätskan. Doppa dem sedan i strösocker och låt torka en stund på ett fat eller en skärbräda.

Vispa grädden till hårt skum. Använd en Wilton 2D-tip och spritsa rosor runt om pajen. Lägg en limehalvmåne mellan varje ros.

Se på min video här under hur du spritsar gräddrosor (svipa fram till videon på fjärde rutan):